MÉGIS LESZ WINDSURF AZ OLIMPIÁN RIÓ-BAN!

MÉGIS LESZ WINDSURF AZ OLIMPIÁN RIÓ-BAN!

TovábbTovább

Az írországi Dun Laoghaire-ben rendezett ISAF Konferencián a szervezet Tanácsa pénteken a legnagyobb érdeklődéssel várt kérdésről, az olimpiai versenyszámokról tanácskozott. A szervezet által májusban elhatározott változtatások nagy vihart kavartak. Különösen a férfi és női szörfosztályok kite-ra cserélése körül.
Sokan reménykedtek abban, hogy az őszi konferencián a szörf javára határoznak a kite-tal szemben.
A Tanácshoz összesen 23 beadvány érkezett, amelyek nagy többsége a szörf olimpiai számmá történő visszaminősítését kérte a kite helyett. A Tanács ezekről a javaslatokról, azokat egy csomagként kezelve egyszerre szavazott. A 38 tagú Tanácsból 26-an voltak a javaslat mellett és 12-en ellene. Ám ahhoz, hogy a Tanács ezeket a javaslatokat elfogadja, a szabályzat értelmében a tagok 75 százalékának kell azokat támogatni. Ehhez tehát 29 igen szavazat kellett volna, ami nem jött össze.

Viszont a szombati közgyűlésnek még joga volt a windsurf-ot visszatenni az Olimpia programjára. Ezzel éltek is.

Szóval továbbra is az RSX az olimpiai osztály.

2012.11.10. 19:21

Kiemelt videó

Kiemelt videó

TovábbTovább

Második szörftáborunkban nagyon vegyes társaság jött össze. Megtalálhatóak voltak az egyesületünk tagjai, visszajáró táborozók, de egészen fiatal szörfös palánták is kipróbálták a szörfözést. A legfiatalabb táborozónk a 6 éves Boti volt.
Sajnos az idő még nem volt igazán nyárias ezért a fiatalok lassan melegedtek bele a szörfözésbe, de a tábor végére mindenki bizonyította, hogy szörfösnek születtek..
A szerdai napi szélcsendet kihasználva meglátogattunk a közeli wakeboard pályát, ahol mindenki megmutathatta tudását.
A csütörtöki napot lehet kiemelni a hétből, amikor 10-16 csomós szélben lehetett száguldozni.
Este pedig az éjszakába nyúló csillagvizsgáló látogatás volt a program, ahol a távoli bolygókat, csillagokat tanulmányozhattuk.
Összességében a héten mindenki jól elfáradt, de sokat fejlődött is.

2014.07.28

Még több videó...

Partnereink

Partnereink

TovábbTovább

MSZA a Facebookon

MSZA a Facebookon

TovábbTovább