MB - 3. forduló

MB - 3. forduló

TovábbTovább

Magyar Szörf Bajnokság - 3. forduló

Kis szél, családias hangulat jellemezte a hétvégi bajnoki fordulót. A két nap alatt mindössze három futamot sikerült lebonyolítani, ahol a legnagyobb csata, a Raceboard „Klasszikusai” és Juniorjai közt alakult ki. Szombaton késő délután épphogy 5 csomós szélben rajtoltattuk el az első futamot, ahol egy kis szélforduló is nehezítette versenyzőink dolgát. A futamot követően a Magyar Szörf Szövetség Kovács Péter elnök úr jóvoltából egy vacsorával vendégelte meg a lelkes mezőnyt.
 
Vasárnap 7:30-kor még úgy tűnt, hogy a reggeli „breez”-ben tudunk még pár futamot rendezni, de a szél, 9 órára teljesen leállt.
 
Dél körül végül ismét jött egy kis frissülés és a 8-9 csomós szélben megrendeztünk még két futamot.
 
Kiemelném a Raceboard Classic osztályt, ahol jellemzően a régebbi típusú felszerelésekkel harcolnak egymással, nagy tapasztalattal rendelkező versenyzőink, közülük is több évtizedes küzdelem zajlik a NAGY HÁRMAS Urbán Erzsébet, Papp Zoltán és Gádorfalvi Károly „Charlie” között. Az elmúlt években persze bővült a kör, Szontagh András igen jól teljesít, igaz meg kell jegyezni, hogy ő már egy fiatalabb generációhoz tartozik. Meglepetés volt a hétvégén, hogy a dobogó harmadik fokára végül a legnagyobb jelenlegi szörfös család családfője, Gilicze Tamás állhatott fel. Bóna Péter a Badacsonytomaji Szörf Klub versenyzője is kezdi megvillantani tudását, a későbbiekben biztosan látjuk őt is a dobogó valamelyik fokán!
 
A junioroknál, Nikl Andris természetesen hozta az elvárt teljesítményt, Molnár Áron derekasan küzdött és megérdemelten vitte haza az ezüstérmet, nem beszélve Dávid Rékáról, aki hihetetlen küzdelemmel, több fiút is maga mögé utasítva szerezte meg a bronzérmet.
 
RSX osztályokban sajnos nélkülöznünk kellett az olimpiai „A” keret versenyzőit, hiszen ők már Hollandiában melegítettek a világkupára. A hölgyeknél, Bódi Fruzsi állhatott fel a dobogó csúcsára és örülhetett élete első aranyának az olimpiai osztályban Gilicze Noémi és Timi előtt. A férfiaknál, a szintén junior korú 16 éves Pávkovics Bálint aranyozta be vasárnap délutánját.
 
Formula osztályban nem volt futam, míg Sport osztályban Urbán Tibor diadalmaskodott.
Utassy Loránd2011.05.23. 00:00

Kiemelt videó

Kiemelt videó

TovábbTovább

Az Én Vagyok Itt! műsorvezető - riportere, Tripolszky Anna látogatott el hozzánk, hogy újra szörfdeszkára állhasson.

 

 

2024.03.24

Még több videó...

Partnereink

Partnereink

TovábbTovább

MSZA a Facebookon

MSZA a Facebookon

TovábbTovább