2014 TEST EVENT

2014 TEST EVENT

TovábbTovább

Santander  Trophy – 2014 TEST EVENT

 

2014 őszén Santanderben rendezik meg az összevont vitorlás világbajnokságot, ahol először adódik lehetőség a kvalifikáció megszerzésére a 2016-os Rio de Janeiro-i Olimpiára.

 

2013 szeptemberében, pontosan egy évvel a világbajnokság előtt rendezték meg a 2014 TEST EVENT-et azzal a céllal, hogy a versenyzők megismerkedhessenek a helyszínnel, a szárazföldi és vízi körülményekkel. A versenyen csupán a szörf válogatott két tagja képviselte hazánkat, Cholnoky Sára és Gádorfalvi Áron.

Valószínűleg sokakat elrettentett a nagy távolság (2300 km), de a Toyota Hungary-nak köszönhetően a legújabb TOYOTA RAV 4-gyel utazhattunk, ami minden szempontból megkönnyítette számunkra a távolság leküzdését!

 

Santander, Kantábria autonóm közösségének fővárosa, Észak-Spanyolországban található tengeri kikötő, a Vizcaya-öböl üdülőhelye, egy igazi gyöngyszeme Európának. Számos nemzeti park és világörökség részévé nyilvánított terület található itt. A tengerparton magas sziklafalak között gyönyörű strandok bújnak meg. Mintha egy másik földrészen járnánk. Nagyon jó volt látni, hogy virágzik a hullámlovas élet. Akit erre sodor a szél, mindenképpen lovagolja meg a santanderi hullámokat! Az egész városban érezhető, hogy nagy esemény számukra a 2014-es ISAF világbajnokság, tárt karokkal, érdeklődve fogadtak mindenhol. A város több pontján felállított digitális órák is azt jelzik, a santanderiek elkezdték a visszaszámlálást a megnyitóig.

 

A verseny igazán tanulságos volt. A szél a vártnál kisseb volt, és rendkívül forgolódott, amin meglepődtünk, mert egy erős szeles versenyt vártunk. Az első fontos dolog, amit megtapasztaltunk, hogy edző motoros nélkül kis szélben szinte lehetetlen edzeni, versenyezni. Többször előfordult, hogy a versenyrendezők szállították a versenyzőket a rajthoz, különben nem értek volna oda. Vízre szállni a folyó torkolatában lehet, ahol nagyon erős az áramlás. Sokszor nem fújt annyi szél sem, hogy leküzdhető lett volna az áramlás. Viszont a hullámok kárpótoltak minket. Igazi különlegesség ilyen nagy hullámokban versenyezni, akkor is, ha nincsen szél. Nem egyszer fordult elő, hogy szabályosan rosszul voltunk a vízen.

A versenyrendezőség 6 pályát jelölt ki, 4 pálya a nyílt vizen volt, 2 a folyó torkolatában, ebből 1 a medal race-nek volt elkülönítve. A belső pályát nem igazán használták, mert a kis szél és a nagy áramlás miatt sokszor nem lehetett versenyt rendezni azon a területen. Tehát a verseny nagy része kinn zajlott a nyílt, hullámos területen. Minden nap cserélődtek a pályákon a versenyző osztályok.

Az edzeni kívánó szörfösök, vitorlázók a helyi vitorlás központban, a CEAR-ban megtalálhatnak mindent, amire szükségük lehet. Egészen új, modern központot építettek, és a jövőben folytatják a fejlesztéseket. A klubban van konditerem, masszázs szoba, zárt helyen lehet szerelni, tehát minden megtalálható egy helyen.

 

A tesztelés fontosságát az olimpiai érmes, neves versenyzők jelenléte is éreztette. Mi a kitűzött célunkat teljesítettük, sikerült felmérni a viszonyokat, most már teljes erővel koncentrálhatunk a felkészülésre, az első kvalifikációs világbajnokságra!

 

Eredmények itt:http://www.santander2014.com/en/default/laregata/vertodoslosresultados/id/1/idsc2r/47

 

Köszönjük a TOYOTA HUNGARY támogatását!

2013.10.25. 13:23

Kiemelt videó

Kiemelt videó

TovábbTovább

Második szörftáborunkban nagyon vegyes társaság jött össze. Megtalálhatóak voltak az egyesületünk tagjai, visszajáró táborozók, de egészen fiatal szörfös palánták is kipróbálták a szörfözést. A legfiatalabb táborozónk a 6 éves Boti volt.
Sajnos az idő még nem volt igazán nyárias ezért a fiatalok lassan melegedtek bele a szörfözésbe, de a tábor végére mindenki bizonyította, hogy szörfösnek születtek..
A szerdai napi szélcsendet kihasználva meglátogattunk a közeli wakeboard pályát, ahol mindenki megmutathatta tudását.
A csütörtöki napot lehet kiemelni a hétből, amikor 10-16 csomós szélben lehetett száguldozni.
Este pedig az éjszakába nyúló csillagvizsgáló látogatás volt a program, ahol a távoli bolygókat, csillagokat tanulmányozhattuk.
Összességében a héten mindenki jól elfáradt, de sokat fejlődött is.

2014.07.28

Még több videó...

Partnereink

Partnereink

TovábbTovább

MSZA a Facebookon

MSZA a Facebookon

TovábbTovább